Ook een fysieke voorbereiding is broodnodig!

Hallo beste fans en sponsors,

Ik wil jullie in deze post graag wat meer vertellen over de lichamelijke voorbereidingen die ik allemaal tref om op en top fit te zijn voor het schieten.

Zoals velen onder jullie weten, heb ik HSD (Hypermobility Spectrum Disorder). Dit is een ziekte waarbij al mijn gewrichten iet wat te mobiel zijn. Om hier goed mee om te kunnen gaan word ik wekelijks behandeld door de therapeuten bij KineCare in Tongeren. Zij helpen me met spanningen in mijn spieren, maar ze geven me ook een goede begeleiding bij het versterken van mijn lichaam.

Als ik in Tongeren ben ga ik drie keer per week naar de praktijk om stabiliteit, kracht en uithouding te trainen. Tijdens schoolweken doe ik dit op kot.

Stabiliteit heb ik vooral nodig in mijn rug en buik. Hiervoor doe ik dan ook oefeningen zoals planken, sit-ups en oefeningen met banden die aan het plafond hangen om zo mijn benen onder me in te trekken.

Als ik op uithouding oefen, zal ik meestal ongeveer een uur fietsen en daarna nog wat oefeningen doen die de hartslag doen stijgen.

Met krachtsoefeningen bedoel ik oefeningen waarmee ik spieren ga verdikken en dus krachtiger maken. Dit heb je niet hoognodig bij het schieten, maar het helpt wel met mijn algemene vorm. Squats, lunges, pompen en andere oefeningen met gewichten ga ik zeker niet uit de weg.

Na het sporten ga ik mijn spieren altijd los maken door een foam roll te gebruiken.

Dit zijn een paar standaard dingen die ik wekelijk probeer te vervullen. Dankjewel voor het lezen!

Liefs,

Jessie

 

 

Welkom op mijn blog! Een klein historisch overzicht

Hallo!

Ik ben Jessie. Ik ben negentien jaar oud en mijn passie is luchtgeweerschieten. In deze blogpost leg ik even uit hoe ik bij het schieten geraakt ben. Zo kan je je inleven in mijn wereldje.

Toen ik zes jaar oud was, ging mijn papa regelmatig naar de schietclub in Tongeren. Mama en ik waren wat nieuwsgierig dus zijn we eens gaan kijken hoe het er daar aan toe ging… We waren nog maar tien minuten op de schietstand en een trainer vroeg me of ik ook eens wou proberen schieten. Dat beviel me heel goed. Vanaf toen ben ik elke week met mijn familie op zondag gaan schieten tot ik 12 jaar was. Op mijn 12 jaar is er een nieuwe trainer gekomen in onze club, hij bracht ook nog andere jeugdschutters mee. Ik ben toen in de competitie gerold. Dit begon met kleine dingen, zoals sinterklaasschietingen etc., Maar al snel deed ik mee aan provinciale wedstrijden.

Nu, dik dertien jaar later, ben ik voor de tweede keer Belgisch kampioen geworden en ga ik bijna maandelijks naar een wedstrijd in het buitenland. Trainen doe ik vier keer per week: twee keer in Gent, één keer in Aken en één keer in Amay. Tijdens de trainingen word ik ondersteund door mijn trainers Stephanie Vercrusse, Bart Liebens en Jo Frings.

Wat staat er nog op het programma? In de komende maand zal ik meedoen aan de RIAC in Strassen, Luxemburg. Vanaf 2018 Zal ik maandelijks post plaatsen op mijn blog naar aanloop van elke wedstrijd en na afloop geef ik een kleine evaluatie van de wedstrijd.